Řemeslná pekárna a kavárna
Pečivo a speciality z různých koutů světa
Mandlový croissant a pain au chocolat
Šnekci, plněné bagely, bagety, briošky
Bezlepkové i veganské speciality

KIN&K

Řemeslná pekárna a kavárna s tradičními i netradičními dobrotami

UKAŽ VÍCE

K I N & K

COFFEE & BAKERY

Za netradičním názvem řemeslné pekárny a kavárny KIN & K stojí sympaťák z Jemenu, Haitham Al-Shoriy, se svými přáteli. Partičku nadšenců, která si říká “KIN”, což je anglické označení pro rodinu, spojuje kromě byznysu několik dalších věcí. Společně bydlí, společně tvoří a mají kočku Koji, která je podle Haitahama jejich guru. Samostatné “K” v názvu proto patří také jí, neboť je duší celého projektu a významnou součástí života každého z nich.

Zakladatel projektu Haitham Al-Shoriy není v gastronomii žádným nováčkem. Má za sebou již 8 let v různých rolích, přičemž poslední čtyři roky se věnuje pražení kávy ve vlastní pražírně v Praze. Jakožto zkušený barista a majitel pražírny tak přináší do Gurmánu i kvalitní kávu pod značkou Tribes of Mokha.

Otevření řemeslné pekárny spolu s kavárnou plánoval Haitham se svými přáteli již delší dobu. Když přišla nabídka stát se součástí Gurmánu Harfa, dlouho proto neváhali. Zaujala je také příležitost prolomit stigma panující kolem kvality podobných food courtů v rámci nákupních center. V celém konceptu vidí tým kolem Haithama velký potenciál a těší se na to, že bude spolu s dalšími prodejci v Gurmánu novým místem, kam budou moci místní vyrazit za gastronomickým zážitkem. “Jsme rádi, že můžeme zákazníkům z okolí nabídnout místo, kam se budou rádi vracet pro oblíbené produkty, přijdou si s námi popovídat, posedí, dají si dobrou kávu a čas od času ochutnají také něco netradičního.” Velký prostor chtějí totiž v KIN & K kromě stálé nabídky dát také sezónním produktům a pekařským specialitám z různých koutů světa. “Celý koncept naší řemeslné pekárny stojí na tom, že zákazníci mohou skrze velké prosklené okno nahlížet do otevřené kuchyně. Chceme, aby každý návštěvník viděl, jak u nás výrobky vznikají, naladil se na naši energii a cítil se jako doma. Zpestření nabídky pečiva o speciality ze zemí jako Turecko, Malajsie, Indonésie, Brazílie, Japonsko, Venezuela, Mexiko a dalších, vnímáme jako symbolické okno do dalších světů. Možná to celé zní jako klišé, ale chceme lidem přinést hlavně zážitek,” vysvětluje Haitham.

A co z nabídky KIN & K nesmíte vynechat? “Určitě to je náš mandlový croissant nebo pain au chocolat. V nabídce najdete i oblíbené šneky, plněné bagely, bagety, briošky a několik bezlepkových i veganských specialit. Stejně tak máme alternativní rostlinná mléka pro přípravu různých druhů kávy,” dodává Haitham. Připravenou mají už také vánoční nabídku cukroví s možností předobjednávek a počítají i s nabídkou cateringu.

Co se týká dodavatelů, chystají se v KIN & K rozšiřovat síť lokálních výrobců a farmářů. “Výběr ingrediencí je pro nás klíčovou záležitostí. Vedle kvality chceme především podporovat lokální produkci,” uzavírá Haitham. Všechny ingredience, které pro výrobu využívají se objeví také v nabídce sortimentu na prodejně

Kontakt
Otevírací doba
  • Otevřeno 09:00 – 21:00
Mapa
2.NP