11 druhů pelmení a vareniků
Těstovinové taštičky
Různé druhy omáček
Čerstvé na místě
Mražené polotovary s sebou

PELMEŇÁRNA

11 druhů pelmení a vareniků s různými omáčkami, posypkou a bylinkami

UKAŽ VÍCE

P E L M E Ň Á R N A

První Pelmeňárnu otevřeli manželé Olga a Gleb v roce 2016 v centru Prahy ve Štěpánské ulici. Olga pochází z Ukrajiny a Gleb z Ruska a s gastronomií neměli do té doby žádné zkušenosti. Pelmeně a vareniky jsou jedním z nejtypičtějších zástupců kuchyní těchto zemí a oba jsou jejich příznivci. Při zvažování, co dál, byla proto Pelmeňárna přirozenou volbu.K rozhodnutí přispěl i jejich kamarád, který v Čechách pelmeně a vareniky připravuje z kvalitních surovin od českých farmářů a který se stal jejich prvním dodavatelem. “Pelmeně jsou návykové, milují je všechny generace, včetně dětí,” říká Gleb Makarevich a pokračuje: “Je to jednoduché, chutné a v podstatě zdravé jídlo bez zbytečného tuku a smažení. Navíc se dá velmi pohodlně servírovat a konzumovat jako street food, což je pro tento koncept důležité.” I proto se Pelmeňárně daří. Další lokalitou, kde jejich bistro najdete je náměstí Jiřího z Poděbrad, pravidelně si můžete pro pelmeně zajít i na farmářské trhy na Kulaťáku.

Těstovinové taštičky se sladkou nebo slanou náplní jsou známy napříč světadíly. V různých podobách, tvarech a velikostech je známe jako čínské dim-sum, japonské gyōza taštičky, gruzínské khinkali, uzbecké manty, polské pirohy nebo italské ravioli. Rozdíl mezi pelmeněmi a vareniky je v podstatě jen v náplních. Pelmeně se plní různými druhy masa nebo ryb, vareniky se připravují s vegetariánskou náplní, například s bramborovou kaší a cibulkou, houbami nebo nasladko s višněmi nebo tvarohem a meruňkou, tak jako v Pelmeňárně. “Nejtypičtějším zástupcem pelmení jsou sibiřské, s kombinací hovězího a vepřového masa, které se zdobí zakysanou smetanou a petrželkou,” vysvětluje Gleb Makarevich.

V Gurmánu Harfa bude Pelmeňárna jako zástupce ruské kuchyně nabízet 11 druhů pelmení a vareniků, s různými omáčkami, posypkou a bylinkami. Můžete si je vychutnat na místě nebo si je odnést s sebou ve formě mraženého polotovaru. K pelmením a varenikům si bude možné na stánku v Gurmánu Harfa objednat i tradiční domácí kvas. “Těšíme se na působení v Gurmánu Harfa. Koncept se nám líbí a má, podle nás, šanci zaujmout. Okolní lokalita se rychle rozvíjí, staví se zde několik nových bytových projektů, jsou zde kanceláře. Pro všechny tyto lidi může být Gurmán Harfa zajímavou alternativou moderní formy nákupu a občerstvení,” uzavírá Gleb Makarevich.

Otevírací doba
  • PONDĚLÍ 10:00 – 21:00
  • ÚTERÝ 10:00 – 21:00
  • STŘEDA 10:00 – 21:00
  • ČTVRTEK 10:00 – 21:00
  • PÁTEK 10:00 – 21:00
  • SOBOTA 10:00 – 21:00
  • NEDĚLE 10:00 – 21:00
Mapa
2.NP