Čerstvé ryby z volného moře
Kvalitní polotovary
Krevetové a rybí saláty
Moderní fast food koncept
Skvělá vína

RYBISTRO GRILL

Čerstvé ryby z volného moře, rybí pokrmy a skvělá vína

UKAŽ VÍCE

Rybistro: Když je ryba dobrá, tak je ryba dobrá!

Není bistro jako bistro. Rybistro Grill, jak už název napovídá, se specializuje především na přípravu pokrmů z ryb a rybích specialit. O detaily celého konceptu se s námi podělila osoba nejpovolanější - majitel Rybistra Radek Ficza.

První pražské Rybistro najdete na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad mezi desítkami jiných podniků. Prostor je to malý, ale útulný. Vepředu je pult s čerstvými rybami, vzadu si zákazníci mohou vybrat z nabídky rybích salátů a na tabuli visí seznam denních specialit. K tomu čtyři vysoké židle na sezení. A to je všechno.

Vzhledem k poněkud malému prostoru a velkému zájmu se snaží personál každou objednávku odbavit zhruba do osmi minut. Podnik takhle funguje už šest let a spokojených zákazníků jen přibývá.

Druhá pobočka Rybistra, která nedávno otevřela v Galerii Harfa, je sice větší, ale nebojte se. Kouzlo domácího podniku s výtečným rybím masem, polévkami, saláty nebo legendární tuňákovou pomazánkou určitě neztratila. Právě naopak.

Jediný rozdíl mezi oběma provozovnami je v zaměření provozu. V Galerii Harfa si častěji pochutnáte na grilovaných jídlech z čerstvých ryb a mořských plodů. „Co se týká skladby jídel, přivezeme si z Rybistra na Jiřího z Poděbrad několik bestsellerů. Hlavně grilovaný steak z tuňáka s míchaným asijským salátem, grilovaného okouna nilského s mangovou omáčkou a rýží a určitě většinu našich fishburgerů, jako například fishburger z tresky s červeným kari a koriandrem, který se podává s wasabi majonézou. A nemůžeme zapomenout na Fish&Chips, kterému se dostalo ocenění i od rodilých Britů,“ popisuje majitel Rybistra Ficza.

Ať už si ale vyberete jakoukoliv pochoutku, vězte, že právě ochutnáváte nejčerstvější rybí maso. „Naší filozofii je nabízet lidem ty nejčerstvější produkty, protože jedině tak je možné si chuť ryb vychutnat naplno. Snažíme se všechna jídla připravovat co možná nejjednodušeji, bez zbytečného koření nebo marinování, právě proto, aby vynikla čerstvost. Zároveň se ale nebojíme s chutěmi experimentovat, takže se na talíři klidně může potkat Asie a Středomoří. Jaký zážitek si díky tomu lidé odnesou? Že když je ryba dobrá, tak je ryba dobrá,“ doplňuje Ficza.

Upozornění: Do 20. 12. je Rybistro dočasně uzavřeno.

Otevírací doba
  • PONDĚLÍ 11:00 – 20:00
  • ÚTERÝ 11:00 – 20:00
  • STŘEDA 11:00 – 20:00
  • ČTVRTEK 11:00 – 20:00
  • PÁTEK 11:00 – 20:00
  • SOBOTA 11:00 – 20:00
  • NEDĚLE 11:00 – 20:00

  • Do 20. 12. je Rybistro dočasně uzavřeno.
Mapa
2.NP